Akupunktur til nyfødte og spædbørn

Er dit barn utrøstelige og har smerter eller uro dagligt?

Det kan jeg ved hjælp af akupunktur hjælpe dig med, bla.:

  • Kolik

  • Uro dag og nat

  • Fordøjelsesproblemer (mavesmerter, diarre, forstoppelse mm)

  • Søvnproblemer

  • Din kontakt og samvær med dit barn

Skønt foto af en familie med fokus på hjertevarme

Nogle børn kommer til verden lidt voldsomt og kan være urolige, grædende og se ud til at have gener og smerter, enten ved berøring eller når det lægges til brystet eller i vuggen til hvile. Fødslen kan have været langvarig og barnet kan have siddet fast i fødselskanalen.
Dit barn kan være taget med cup eller tang og det kan have medført at der er blevet rykket ved deres bløde knogler, sener og led. Dit barn kan også være født ved akut kejsersnit pga. påvirket hjerterytme, ja der kan være mange årsager til voldsomme fødsler for både barn og forældre.

Ofte kan man ikke se at der er noget galt med barnet, kun mærke at der er ”noget galt” og at dit barn ikke trives. Måske vil barnet ikke sutte ordentligt ved brystet, det bryder sig måske ikke om at ligge til det ene bryst, men gerne det andet og det ligger i stedet og vrider sig og græder. Det kan gøre alle mødre og fædre frustrerede og bange for at der skal være noget alvorligt galt med barnet.
Jeres besøg hos mig foregår i ro og fred, jeg giver behandlinger med rolige bevægelser og det vil nærmest føles som kærlige berøringer. Nogle spædbørn er vågne, andre sovende og nogle få er lidt utilfredse, men der vil intet ubehageligt foregå.

 

 

Selve akupunkturbehandlingen af dit spædbarn

Jeg taler med jer forældre og får en masse grundlæggende oplysninger bla. om måden I er blevet gravide på, om selve graviditeten og fødsel. Jeg spørger ind til jeres oplevelser af fødselsforløbet og dagene efter og hvad læger og sygeplejersker har fortalt jer. Nogle af spørgsmålene kan virke uforståelige, men det hele gør at jeg meget lettere kan lave en diagnose, kan planlægge og give dit barn behandling ud fra jeres oplysninger og mine observationer.
I er jeres barns talerør og er eksperter på netop jeres barn.
Selve behandlingen varer ca. 30-40 minutter og der er tid til samtale og et bleskift, der er intet hastværk. Jeg masserer dit barns pegefinger kortvarigt og laver en finger-diagnose for at vurdere om, hvor dybt problematikken er i dit barn. Det hjælper mig med at hjælpe jer bedre og jeg finder ud af, hvilke massager jeg skal bruge til dit barn. Jeg har mange muligheder for at hjælpe dit barn med massager forskellige steder på kroppen.

Dit spædbarn ligger på min briks på bløde tæpper og varmt underlag. Jeg undersøger dit barn uden tøj på, og tjekker det både liggende på ryggen og på maven. Jeg undersøger dit barn bla. hvor jeg observerer og berører hud, sener og muskler. Jeg mærker efter spændstigheden i huden og selve vævet. Jeg føler på huden, om den er kold eller varm, fugtig eller kølig. Jeg tjekker også farverne både på huden, øjne og mundhule. Jeg ser efter skævheder over hele kroppen og spørger dig løbende, hvis jeg finder noget, jeg ønsker uddybet. Jeg fortæller dig, hvis jeg ser noget unormalt, og hvis jeg vil anbefale dig at kontakte din egen læge.

Når dit barn er undersøgt, bliver det enten puttet ind i tæppet med ble på og jeg laver noget af behandlingen, mens barnet ligger på briksen. Måske får dit barn al tøjet på og ligger i dine arme under resten af akupunkturbehandlingen. Du vil sidde i en behagelig lænestol eller sofa og jeg vil sidde foran jer og udføre behandlingen.

Alle behandlinger starter med:

Jeg gør hjernen klar til behandling med denne massage omkring det 3. øje. Dette gøres ved at jeg laver den korte øvelse med dit barn, som enten ligger i dine arme eller ligger på et varmt tæppe på min briks med dig lige ved siden af.

De bedste og hurtigste resultater opnås, når du laver øvelserne hjemme dagligt

– og gå endelig i gang allerede i dag, så gør du noget godt for dit barn. Denne øvelse hjælper også på uro dag og nat, og når dit barn ikke kan overgive sig til søvnen
Min behandling i klinikken starter en proces i barnets krop og jeg arbejder på at balancere barnets ubalancer. Din indsats for at hjælpe dit barn, er at lave nogle få øvelser flere gange dagligt hjemme, det vil kun tage få minutter, men gør en stor forskel.
Du får et stykke papir med tegninger af øvelserne og en beskrivelse med hjem – og du kan altid kontakte mig ved behov.

Formålet med behandlingen er at bringe dit barns yin og yang i balance

Indenfor kinesisk medicin drejer sundhed om at have balance mellem yin og yang. Børn er meget yang, de er i starten af livet og alt er i voldsom vækst og der sker mange ændringer i barnets udvikling næsten fra dag til dag. Mine akupunkturbehandlinger til spædbørn går ud på at rette op på ubalancer og jeg gør det let ved massage af relevante områder på kroppen. Selve behandlingen var ca. 30-40 minutter og der er tid til samtale og et bleskift, der er intet hastværk.

Akupunkturbehandling hjemme hos jer?

Hvis du ønsker at jeg skal komme hjem til dig og behandle dit barn, så gør jeg også gerne det og tager ekstra betaling for det, men så kan foregå i jeres egen stue. Nogle børn bliver utrygge, når de skal opleve noget nyt og fremmed, du kender dit barn bedst.
Husk at selve akupunkturbehandlingen og undersøgelsen¬ foregår nærmest legende og det er de fleste børn med på, også de store børn.  

Tilskud til behandling?

Jeg er RAB-akupunktør (Registeret Alternativ Behandler). Du kan kun få tilskud hos en RAB-registreret akupunktør.
Mange sundhedsforsikringer dækker akupunkturbehandlinger. Du kan undersøge om din egen eller din arbejdsplads´ forsikring dækker.
Sygeforsikringen Danmark giver også tilskud, beløbet afhænger af, hvilken gruppe du tilhører
Sygeforsikringen Danmark